info{kukac}martonacel.hu
+36 70 633 3600

T8 trapézlemez

img
Trapézlemez

T8

Leírás:

A trapézlemez felhasználása, igen sokrétű lehet. Az alábbiakban megpróbáljuk röviden, a teljesség igénye nélkül bemutatni a lemezek méretezéseihez szükséges adatokat, paramétereket.A T8-as trapézlemez használata főleg nem teherviselő felületek borításánál kerül előtérbe. Elsősorban zárt kerítés rendszerek, oldalfalak, tárolók, korlátok burkolati eleme, mintázata nagyban hasonlít a lambériához. A T8-as trapézlemezeket több színben gyártjuk selyemfényű és matt változatban, illetve fahatású mintázattal. Egyes színekben elérhető a két oldalon festett/mintás alapanyag is. A lemezek szélessége a gyártástechnológiából adódóan fix, a hosszanti méret változtatható. A trapézlemezeket készletről fix méretben, vagy egyedi megrendelés alapján tetszőleges hossz méretre gyártva értékesítjük. (Az üzletek raktárkészlete eltérő, vásárlás előtt, kérjük, érdeklődjön!) A lemeztáblák rögzítése a bordaközökben történik, a csavarok darabszáma függ a felfogatási sávok számától és a szélterheléstől a funkció függvényében. Kerítésként való alkalmazás esetén a felső él zárásához szegés javasolt. Ennek hossza 125cm/db, melyet fűzőcsavarokkal vagy fémragasztóval rögzíthetünk. Egyéb kiegészítőkhöz színazonos síklemez táblák kaphatók, egyedi elemek készítését méretezés alapján is vállaljuk.

Számítási segédlet: Amennyiben feltételezzük, hogy a lemeztáblák függőlegesen kerülnek felszerelésre, az alábbi példa segítségével szemléltetjük az anyagszükséglet kiszámítását. (A T8-as trapézlemez hasznos fedési szélessége: 1,13m, teljes szélessége: 1,18m.)

Építendő kerítés hossza 20m, magassága 2m Anyagszükséglet: 20m/1,13m = 18db tábla Fizetendő: 1,18m×2mx18db = 42,48m2 Csavar: rögzítési soronként 4-5db (pl. két sorban rögzítve 8-10db/tábla)

Paraméterek:

Vastagság Teljes szélesség Fedés Hosszúság Bordamagasság Bordák száma
0,45 mm színes v. famintás 1,18 m 1,13m max. 3m 8 mm 10
0,50 mm színes 1,18 m 1,13m max. 3m 8 mm 10