info{kukac}martonacel.hu
+36 70 633 3600

T50 trapézlemez

img
Trapézlemez

T50 trapézlemez teherhordó profil kialakítású tetőfedő lemez.

Leírás:A T50 trapézlemez mikrobordákkal ellátott, nagyobb fesztávok áthidalására alkalmas típus. Leggyakrabban ipari létesítmények, csarnokok, terménytárolók stb. fedésére használható. Bordamagassága 50 mm, 5 borda-4 bordaköz kialakítású. Az erősebb profil lehetővé teszi akár 6-10 méter hosszú lemez legyártását, így egy hosszabb tetőt egy táblával le lehet fedni a gerinctől az ereszcsatornáig. Hossztoldás esetén minimum 20cm átfedés javasolt. Fa vagy fém szerkezetre erősítve gyorsan szerelhető, erős, és praktikus tetőburkoló anyag. Alátámasztásához elegendő a 120-150cm-enkénti keresztirányú alátámasztás. A hosszanti és keresztirányú toldásoknál érdemes fűzőcsavarokat és tömítőanyagot (fémragasztó, tömítőszalag) használni, hogy a víz visszaszivárgását megakadályozzuk.

A zártszelvényre, acélszelemenre, lécre stafnifára kerülő a trapézlemez felfogatása gumis alátétű, önmetsző csavarral gyors és egyszerű. Javasolt csavarmennyiség, mely függ a szélterheléstől és az alátámasztás sűrűségétől is kb.5-6db/m2, melyet a bordaközökbe kell becsavarni (Nem bordatetőbe vagy mikrobordába!). Ezzel kapcsolatban javasoljuk a tetőfedő szakember segítségét kérni, aki a helyszín és a szerkezet ismeretében a darabszámot meg tudja állapítani. A T50 trapézlemezzel fedett tetőhöz élhajlított gerincet, szegélyeket, egyéb kiegészítőket standard és egyedi méretben is készítünk.

A T50 trapézlemezeket vastagságtól antikondenzációs filc cel is lehet rendelni, a filc biztosítja a lecsapódott pára felszívódását. Az antikondenzációs felület 2 liter/m2 folyadékot képes “elnyelni”. Az így páramentesített lemezeket olyan helyen is felhasználhatjuk, ahol a lecsapódó pára kárt okozna a tárolt eszközökben, terményekben. A filccel bevont trapézlemezek előnye, hogy egy munkafázissal kerül fel a fedőanyag és a páravédelem. Ez esetben rendkívül sok időt és energiát takaríthatunk meg, mivel nem szükséges plusz fólia és lécezés felhelyezése. A tetőszerkezet helyes kiszellőztetéséről itt tájékozódhat bővebben.

Számítási segédlet (példa egy tetősíkra számolva):
Fedendő felület hossza (gerinc hossz): 15m, folyásirányi hossz (gerinc-csatorna távolság) 5,6m Anyagszükséglet: 15m/1,05m = 15db tábla Fizetendő: 1,08m×5,6mx15db = 90,72m2

Paraméterek:

Vastagság Teljes szélesség Fedés Hosszúság Bordamagasság Bordák száma Mikrobordák száma
0,50 mm horg. v. színes 1,08 m 1,05 m max. 6-10m 50 mm 5 4x1
0,60 mm színes 1,08 m 1,05 m max. 6-10m 50 mm 5 4x1