T50 trapézlemez teherhordó profil kialakítású tetőfedő lemez.

A trapézlemezek közt a legerősebb terhelhetőségnek  a T50-s trapézlemezt lehet kitenni. Profilmintájának és a magasságának  köszönhetően kimagasló statikai terhelésnek lehet alávetni. Az kialakítása miatt ebből a lemezből akár 12 méteres hosszúságú táblákat is készíthetünk.A T50 trapézlemezeket elegendő 120 cm – es szelemen közökkel szerelni.

A T50 trapézlemezt is hasonlóan mint a többi profilt, hideg hengerléses eljárással alakítjuk ki. A kialakítás során a szerszám egy folyamatos alakváltozást hoz létre, az utolsó görgő sor pedig kialakítja a végső mintázatot. A lemezeket egy profilhoz alakított ollóval vágjuk méretre, így a vágáskor nem sérül az anyag felülete. Ennek a vágási technológiának köszönhetően megőrzi minőségét.

A T50 trapézlemez  kedvelt termék az ipari felhasználók körében. Hasznos szélessége 1040 mm mely a T 38- as profillal szemben 24 táblánál egy tábla többlet takarást eredményez. A tervezés során fontos figyelembe venni a lemezek hasznos szélességet, mert egy – egy méretváltással jelentős összegeket takaríthatunk meg.

A trapézlemezeket antikondenzációs filccel is lehet rendelni, a filc biztosítja a lecsapódott pára felszívódását. Az antikondenzációs felület 2 liter/m2 folyadékot képes “elnyelni”. Antikondezációs bevonatot a lemezekre egy öntapadós filcréteg segítségével alakítjuk ki. Az így páramentesített lemezek olyan helyen is felhasználhatjuk, ahol a lecsapódó pára kárt okozna a tárolt eszközökben. Az antikondenzált filccel készített lemezek előnye abban rejlik, hogy egy munkafázissal kerül fel a fedő anyag és a páravédelem. Ez esetben rendkívül sok időt és energiát takaríthatunk meg.

Trapézlemezeket horganyzott és horganyzott festett kivitelben is igény szerint méretre gyártva készítjük.Tekincse meg elérhető színválasztékunkat itt! Szállítás igény szerint Magyarország területén belül. Egyéb kérdésekkel kapcsolatban kollégáink szívesen állnak rendelkezésre.

A trapézlemez paraméterei:

T50 trapézlemez
Bordamagasság
50 mm
Teljes szélesség
1 080 mm
Hasznos takarás
1 040 mm
Hosszúság
igény szerint

Trapézlemez képe és metszete:

T50 Trapézlemez:

T50 trapézlemez

T50 trapézlemez

A T50 trapézlemez metszete:

T50 trapézlemez metszete

T50 trapézlemez metszete

 Példák a trapézlemez felhasználásra:

– csarnokok, hangárak teteje, (pára mentesítő bevonattal ajánlott)
– ipari, gazdasági épületek teteje,
– tárolók teteje,
– bent maradó zsaluzatok kialakítása
– nagy fesztávú álmennyezet