T38 trapézlemez

A T38 trapézlemezt jellemezően nagyobb távolságok (szelemen közök) áthidalására javasoljuk. Elsősorban azért, mert a profil kialakításának köszönhetően elegendő a 100-120 cm-es szelemenköz. 

A trapézlemez méretezésénél az 1000 mm hasznos szélességet kell számolni. Érdemes figyelemebe venni az 50-es trapézlemez hasznos szélességét is (1050 mm) a számítás során. Első ránézésre ez az 50 mm ugyan csekélynek tűnik de ha utána számolunk akkor  egy 25 méter széles tetőfedésnél a T38 trapézlemezből 25 db kell a teljes fedéshez, a T 50 – es profilból viszont elegendő a 24 db.
Természetesen a trapézlemez hossza tetszőlegesen rendelhető ezekben a profilméretekben is. Profilkialakításának köszönhetően kedvelt burkoló anyag az ipari felhasználók körében. A trapézlemez maximális hossza elérheti akár a 10 métert is. Ezen felüli hosszúságnál ajánlott a táblák megosztása. A hossz toldásnál az ajánlott átfedésnek minimum 10 cm-nek kell lennie.  Tömítő anyag felhasználása is javasolt a hossztoldások közt (pl. Sikaflex), főleg, ha a tető dőlésszöge nagyon alacsony.

A 0,5mm anyagvastagságú színes trapézlemez a tető szelemenekre (fa lécre vagy acél szelemenre) erősítve gyorsan szerelhető, erős és praktikus tetőburkoló anyag.

A trapézlemezeket antikondenzációs filccel is lehet rendelni, a filc biztosítja a lecsapódott pára felszívódását. Az antikondenzációs felület 2 liter/m2 folyadékot képes “elnyelni”. Antikondezációs bevonatot a lemezekre egy öntapadós filcréteg segítségével alakítjuk ki. Az így páramentesített lemezek olyan helyen is felhasználhatjuk, ahol a lecsapódó pára kárt okozna a tárolt eszközökben, terményekben. Az antikondenzált filccel készített lemezek előnye abban rejlik, hogy egy munkafázissal kerül fel a fedő anyag és a páravédelem. Ez esetben rendkívül sok időt és energiát takaríthatunk meg. A tető szerkezet helyes  kiszellőztetéséről itt tájékozódhat bővebben! Amennyiben további kérdés merülne fel a termékkel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken kollégáink szívesen állnak rendelkezésre.

A  T38 trapézlemez paraméterei:

T38 trapézlemez
Bordamagasság
38 mm
Teljes szélesség
1 100 mm
Hasznos takarás
1 000 mm
Hosszúság
igény szerint

Példák a trapézlemez felhasználására:

– csarnokok, hangárok teteje,
– ipari, gazdasági épületek teteje,
– tárolók teteje

T38 trapézlemez képe:

38-as profil új

T38 trapézlemez képe

T38 trapézlemez metszete:

Trapézlemez 38-as

T38 trapézlemez méretezett metszeti rajza