T20 trapézlemez

A trapézlemez felhasználása, igen sokrétű lehet. Az alábbiakban megpróbáljuk röviden, a teljesség igénye nélkül bemutatni a lemezek méretezéseihez szükséges adatokat, paramétereket.

A T20 trapézlemez  kedvelt termék a lakosság körében. Felhasználási területe rendkívül széles skálán mozog, építhető belőle féltető vagy sátortető, akár kerítés vagy oldalfal egyaránt. Amennyiben a lemezekből csak oldalfal borítást készítünk, úgy  elegendő lehet a 0,40-0,45 mm-es anyagvastagság.

Oldalfalnak való felhasználáskor a trapézlemez rögzítését önmetsző csavarokkal vagy popszegeccsel is megoldhatjuk.

Ebben a mintázatban elegendő a 50-70 cm-es szelemen köz. A tervezésnél fontos figyelembe venni, hogy tetőfedésre alkalmas trapézlemez vastagság:  0,5 mm. Ettől vékonyabb trapézlemezek felhasználását nem javasoljuk tetőfedésre.

A szükséges mennyiség megállapításához figyelembe kell venni a lemez hasznos szélességét, mely: 1100 mm. A felhasználónak csak a hosszméretet kell megadni, és a trapézlemezt tetszőlegesen méretre gyártjuk. A maximális hossz 6 méter lehet. Ezen felüli méretekben javasolt a lemez felület megosztása. A hosszanti toldásnak minimum 10 cm -nek kell lennie, tető dőlésszögtől függően..

A trapézlemezeket antikondenzációs filccel is lehet rendelni, a filc biztosítja a lecsapódott pára felszívódását. Az antikondenzációs felület 2 liter/m2 folyadékot képes “elnyelni”. Az antikondenzációs bevonatot a trapézlemezekre egy öntapadós filcréteg segítségével alakítjuk ki. Az így páramentesített lemezeket olyan helyen is felhasználhatjuk, ahol a lecsapódó pára kárt okozna a tárolt eszközökben, terményekben. Az antikondenzált filccel készített trapézlemezek előnye abban rejlik, hogy egy munkafázissal kerül fel a fedő anyag és a páravédelem. Ez esetben rendkívül sok időt és energiát takaríthatunk meg, mivel nem szükséges plusz fólia felhelyezése.

A T20 trapézlemez zárt kerítések kialakításához is alkalmas, a kerítés felső részére a trapézlemezzel azonos színű élzáró elemet is készítünk. A lemez színétől eltérő, kontrasztos élzáró esetén egyedi karaktert adhatunk a kerítésnek, a színeket illeszthetjük az épület színeihez, így az egy egységet alkothat. Az élzáró hossza 1250 mm.

A T20 trapézlemez paraméterei:

T20  trapézlemez 0,50mm anyagvastagságban
Bordamagasság
18 mm
Teljes szélesség
1 160 mm
Hasznos takarás
1 100 mm
Hosszúság
igény szerint

Példák a trapézlemez felhasználására:

– oldalfal,
– kerítésbetét
– ipari, gazdasági épületek teteje,
– tárolók teteje,
– álmennyezet stb.

 

T20 trapézlemez anyagminősége:

S220GD+Z    
alapozó 5-7 µ
színes poliészter bevonat


T20 trapézlemez metszete:

Trapézlemez 20-as

T20 trapézlemez metszete

T20 trapézlemez 3D képe:

20-as profil új

T20 trapézlemez képe