T13 trapézlemez
(kifutó profil, jelenleg nem rendelhető)

A T13 -as trapézlemez teherbíró képessége erősebb, mint a T20 -as bordamagasságú trapézlemezé, mert bordázata sűrűbb. Erősségéből adódóan jellemzően  tetőfedésre használható.

A 0,5 mm anyagvastagságban készülő trapézlemez rendkívül erős és egyben esztétikus burkoló anyag.  Az erősségéből adódóan ennél a mintázatnál elég a 70-80 cm-es szelemen köz. Szerelése egyszerű, a rögzítéshez  a lemez színével megegyező EPDM gumialátétes csavarokat javaslunk, mellyel a trapézlemezek fémre, fára egyaránt felszerelhetők. Igény szerint gyártunk kiegészítő elemeket is, melyet színazonos síklemezből  hajtunk, illetve vágunk méretre. Kiegészítő elemek közé tartozhat az él hajlított gerinc elem (kupás), vagy akár az oromszegély is.

A T13 trapézlemez felhasználása a lakosság körében elterjedt “minta”. Kedvelt felhasználási területe lehet a garázsajtók borítása is. Az ajtók borítására a trapézlemezeket fém csavarokkal, vagy akár POP szegecsekkel is rögzíthetjük. A profil magasságából adódóan jól beilleszkedik a 20 X 20 szögvas keret közé. Akár zárt kapukat is könnyedén kialakíthatunk a trapézlemezek felhasználásával. A T13 trapézlemezből profil kialakításának köszönhetően erős, időtálló burkolatot alakíthatunk ki.

A pontos mennyiség meghatározásához a trapézlemez hasznos szélességét kell figyelembe venni. A felhasználónak csak a tábla hosszúságát kell meghatározni. A trapézlemezek szélessége állandó, a hosszát igény szerint méretre gyártjuk. A T13 trapézlemezt igény szerint gyártjuk horganyzott illetve festett kivitelben is. Az elérhető színválasztékot itt tekintheti meg!

A hossztakarás minimum 10 cm kell legyen.

A trapézlemez paraméterei:

13-as trapézlemez
Bordamagasság
13 mm
Teljes szélesség
1 070 mm
Hasznos takarás
1 000 mm
Hosszúság
igény szerint

T13 trapézlemez képe:

13-as profil új
T13 trapézlemez metszete:

trapézlemet, T13 -as trapézlemez

T13 trapézlemeze méretezett metszeti rajza