Mire jó a trapézlemez?

A trapézlemez felhasználása  a lakosság és a gazdasági ipar egyik legkedveltebb tető és oldalfal borító anyagi közé tartozik.

Alkalmazási területei széles skálán mozognak. A trapézlemezeket horganyzott vagy horganyzott festett anyagokból hideg hengerléssel alakítjuk ki. A trapézlemezeket méretre vágása a mintához kialakított ollóval történik. Az így darabolt trapézlemeznek nem sérül a horgany és a festék rétege. Az anyag időtálló marad. Termékeink közt megtalálhatóak az egyéb kiegészítő elemek is, melyeket igény szerint méretre gyártunk. Természetesen a kiegészítő elemek szín azonos anyagból készülnek, igazodva a tervező elképzeléséhez. A trapézlemezek közt megtalálható a T20, T38, T45, T50 -es profilméret is. A profilméretek kialakítása jellemzően a trapézlemezek terhelhetőségének a növelésében nyújt szerepet. A különböző profilméretek kialakításának köszönhetően az maximális szelem köz (áthidalás távolság) elérheti a 1,5 métert is. Teherhordó trapézlemezek felhasználásával ezt a távolságot akár a többszörösére is növelhetjük.  A trapézlemezekből kialakíthatunk oldalfal borítást is, ebben az esetben elegendő a 0,4 mm anyagvastagságú lemez is. A trapézlemezek maximális rendelhető hossza 10 méter. Amennyiben ettől hosszabb emezekre van szükség javasoljuk a megbontást. A hosszanti átfedésnél a takarás ajánlott  hossza: minimum 15 cm. A hosszanti toldásnál sikaflex tömítőanyag használata is javasolt. Nem javasoljuk a 10 méternél hosszabb lemezek felhasználást, mert ebben a méretben már jelentős mértékben léphet fel a hőtágulás okozta mozgás. A hőtágulásból eredő mozgások miatt a csavar kötések és tömítéseik elmozdulhatnak.

Az általunk gyártott és forgalmazott trapézlemezeket minden esetben minőségi alapanyagokból gyártjuk. Az alapanyag a gyártás előtt minősítésre kerül, melyről a felhasználó a számla mellé egy hivatalos igazolást is kap. Ez a tanúsítvány igazolja az alapanyag megbízhatóságát, időtállóságát.

A trapézlemezeket az alábbi profil kialakítás szerint gyártjuk és forgalmazzuk:

 

T20

T 20 trapézlemez

T20 tetőlemez

 

T38

T38 profil

T38 tetőlemez

 

T50 

50-es profil új

T50 tetőlemez

T13 (kifutó, csak pótláshoz)

T13 profil

T13 tetőlemez

 

Teherhordó profilok:

T75

T75 profil

T75 profil

 

T137  

t_135_metszet

T137 profil

T153  

t_153-trapezlemez_metszet

T153 profil

Tilos a trapézlemezeket vágás során hőhatásnak kitenni !

Sarok köszörűvel vágni Tilos!

Tilos!