Szendvicspanel felhasználási területei igen sokrétű lehet. A panelekből kialakíthatunk tető és oldalfalakat is.

A szendvicspanel szigetelési töltetei szerint három fő osztályba sorolhatjuk. A töltet szerint a szendvicspanel lehet polisztirolos, ásványgyapotos, vagy PIR – PUR hab. A különböző tölteteknek köszönhetően, a panelek eltérő tűzvédelmi osztályba sorolhatóak. A tervezés során érdemes figyelembe venni a szendvicspanel tűzállósági paramétereit. Fontos tényező a szendvicspanel hőszigetelési tényezője is, amely szintén nagymértékben meghatározza a panelek felhasználását, beépíthetőségét. Ezért hűtőkamrák építésénél csak a PIR – PUR habbal töltött panelek javasoljuk, hiszen ezen paneleknek a legjobb a szigetelési tényezője. A szigetelési tényezők pontos értékei és a részletes méretek adatai megtalálhatók az árlisták menü alatt. A paneleket természetesen gyártjuk tetőfedésre illetve oldalfalhoz is. Oldalfalnál a panel csatlakozásai eltérőek lehetnek. A szendvicspanel készülhet hagyományos és rejtett csatlakozással is egyaránt.

A szendvicspanel kialakítása “fegyverzet”  anyagvastagsága  is igény szerint változó lehet.  Hat méteres hosszúságig a polisztirolos panel fegyverzet vastagságához elegendő a 0,4 mm vastag lemez, ezen hossz méret felett a külső fegyverzetnek minimum 0,5 mm vastag lemezből kell készülnie. Az ásványgyapot töltetű panelek esetében a fegyverzetnek minden esetben 0,5 mm vastagnak kell lennie. A paneleket különböző töltet vastagságban gyártjuk. A szendvicspanel hosszmérete tetszőlegesen választható 13,6 méterig. A szendvicspanelt igény szerint csomagoljuk, és szállítjuk. Szállítási feltételekről kérje kollégáink segítségét.

A paneleket a gyártás során szalagfűrésszel vágjuk méretre. Az így keletkezett vágási felületen nem sérül a lemez felület kezelése. Tilos a paneleket  sarok köszörűvel vágni!

A panel függőlegesen és vízszintesen is beépíthető. A panelek rögzítéséhez EPDM rögzítő csavarokat használhatunk.

Panelek rögzítése:
Oldalfal panel rögzítése

A szendvicspanel szigetelési töltet szerint lehet:


Polisztirolos töltetű panel
 (hungarocell)

Ásványgyapot töltetű panel

PirPur hab töltetű panel

Szendvicspanel előnye a könnyűszerkezetes építési technológiában a szerkezetéből adódik. A szendvicspaneleket beépíthetősége, gyors és rendkívül egyszerű. A kivitelezés során rengetek időt és energiát takaríthatunk meg.