A megrendelő által megadott paraméterek alapján egyedi él hajlított elemek gyártását is vállaljuk rövid határidőn belül. Az él hajlított elemeket 6 méteres maximális hosszban tudjuk készíteni. Az elkészített elemeket természetesen cserepes vagy trapézlemezekkel  azonos színű sík lemezekből készítjük el. Az él hajlított elem a lemezhez “fűző” csavarral rögzíthető. A fűző csavar abban tér el a hagyományos fém csavartól, hogy ennek a kötőelemnek kisebb a fúró feje, ennek hatására a lemez – lemez kötés sokkal pontosabb lesz. A leggyakoribb élhajlított elemekről az alábbi képekeben tájékozódhat.

Az első ábra a cseppentő lemezt mutatja be, mely egyaránt szükséges a cserépfedés és a zsindely fedéshez is. A cseppentő lemez feladata, hogy a lefolyó vizet pontosan a csatornába vezesse.
A második kép egy oromszegélyt ábrázol, melynek feladata, hogy az oromdeszkát megvédje az időjárás viszontagságaitól. Attól függően, hogy milyen anyagból készül a tetőfedés (cseréplemez;cserép;zsindely;pala), különböző magasságú oromszegélyeket gyártunk megrendelőink részére.
A harmadik és negyedik elem a falszegélyt ábrázolja. Erre akkor van szükség, ha például egy előtető csatlakozásánál meg akarjuk akadályozni, hogy a lemez végén felgyülemlett víz a fal felé csepegjen le. Falszegélyből kétféle mintát gyártunk, igény szerint alsó vízorral vagy felső vízorral.
A soron következő (5.) elem a gerinc elem, más néven kúpás. Ennek az élhajlított gerincnek a lemezek csatlakozásánál van szerepe. Ezzel az elemmel zárjuk le a lemezek találkozási élét. Fontos, hogy mindig figyeljünk a tető kiszellőzésére is a gerinc felhelyezését követően.
Az utolsó elemet a trapézlemezes kerítés rendszerekhez készítjük. Az U-profil fűző csavarral rögzíthető a kerítéshez. A profil “befejezett” képet ad a trapézlemezes kerítés rendszernek, és növeli annak stabilitását.
A Martonacél Kft. által gyártott szabvány élhajlított elemekről itt tájékozódhat részletesebben. A képek alatt levő sorszámok egyértelművé teszik a megrendelés menetét.

Az él hajlított elemek színválasztékát itt tekintheti meg!
Profilok:
1.cseppentő lemez:                        2.oromszegély:
207_cseppentolemez7cm_115 207_oromszegely_oldalnezet_115
3.falszegély:                                    4.falszegély alsó vízorral:
207_oromszegely_115 207_falszegely_lefele_vizorr_115
5.kúpelem (kúpás):                         6.trapézlemez szegőlemez:
207_kupas_115 207_keritesszego3d_115

Él hajlított elem anyagminősége:

DX51D + Z
alapozó 5-7 µ
színes poliészter bevonat 25 µ