Cserepeslemez

A cserepeslemezeket jellemzően lakossági felhasználásra javasoljuk. A lemezek kialakítása– a trapézlemezekhez hasonlóan – hideg eljárással történik. A cserepes lemezek végső mintáját egy hidraulikus prés alakítja ki. A lemezek hossza tetszőlegesen, a vevői igényekhez igazodva kerül legyártásra.

Lemezhossz meghatározása:
A felhasználónak elég megadni a távolságot a tetőgerinctől a csatornáig
–  ha a megadott hossz 6m alatt van, akkor a lemeztábla egyben legyártható.
–  ha a gerinc – csatorna távolság 6m felett van, akkor a lemezszükséglet megosztását javasoljuk olyan módon, hogy a két (esetleg három) lemezdarab pontosan illeszkedve – 10 cm, ill. 15 cm átfedéssel – adja ki a kívánt hosszt.

Darabszám meghatározása:
A fedendő felület szélességét (csatornával párhuzamosan) elosztjuk a választott cserepeslemez (Sinus vagy Hódfarkú) hasznos szélességével, majd a kapott számot egészre kerekítjük. Nyeregtető esetében természetesem mindkét oldalra számoljunk!

A Sinus és a Hódfarkú cserepeslemezek közt levő méretkülönbségből adódóan a tervezéskor érdemes figyelembe venni a hasznos takarás mértékét:
–  a Sinus lemez hasznos szélessége 1 100 mm,
–  a Hódfarkú lemez hasznos szélessége 1 160 mm.
A már meglévő épületeknél érdemes mindkét mérettel átszámolni az anyagszükségletet, mert ugyan csekélynek tűnik  a különbség, de nagyobb felületeknél ez akár 1-2 tábla megtakarítását is jelentheti. Ezzel kapcsolatos példát ismertetünk a T38 trapézlemez részletes leírásában. A pontos anyagszükséglet kiszámításához kollégáink szívesen állnak az Önök rendelkezésére.

A cserepes lemezek antikondenzációs filccel is rendelhetők, a filc biztosítja a lecsapódó pára felszívódását. Az antikondenzációs felület 2 liter/m2 folyadékot képes “elnyelni”.
A cserepes lemezek minőség megfelel a mindenkori előírásoknak, melyek ÉMI minősítéssel rendelkeznek. 

 Cserepeslemez típusok:

martonacel_sinus-cserepeslemezek   martonacel_hodfarku-cserepeslemezek

Sinus cserepeslemez                Hódfarkú cserepeslemez


Választható színek:

Az alábbi színű alapanyagokból folyamatosan van raktárkészlet, így a méretre gyártás rövid határidővel vállalható..
A képernyőn, illetve nyomtatásban megjelenő színek – beállítástól függően kisebb vagy nagyobb mértékben –  eltérhetnek a lemezen tapasztalt színektől. Kérjük, látogassanak el telephelyünkre, hogy a valós színeket természetes megvilágításban is megnézhessék!

    

Ral 1015 Ral 3000 Ral 3009 Ral 3011 Ral 5010
Ral 6011 Ral 6020 Ral 8017 Ral 9002 Ral 9006
Ral 7016 Ral 1002 Ral 8004

 

Dokumentum letöltés  Tárolással, szereléssel kapcsolatos információk az Árlisták – leírások menüben találhatók!

A cserepes lemezek darabolása:

Tilos a lemezeket daraboláskor hő hatásának kitenni. Amennyiben helyszínen további vágása van szükség, akkor mindenképp olyan vágási módot alkalmazzuk, amelynél a vágás során nem keletkezik hő.